“MOST SURADNJE”-DRUŠTVENI CENTAR ZA REKREACIJU I REHABILITACIJU OSOBA SA INVALIDITETOM

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

SPORTSKE RADIONICE

Sportske radionice održavaju se dva puta tjedno . Radi se u manjim grupama od 5-8 korisnika sa prethodno utvrđenim mjesečnim rasporedom. Planirane aktivnosti kroz sportske radionice su : Brain Gym, Yoga smijehom, šetnje, planinarenje, vježbe sa štapovima ,vježbe na pilates loptama.

Brain Gym® (Gimnastika za mozak) temeljni je senzomotorički program edukacijske kineziologije koji uključuje aktivnosti i vježbe kojima se potiče integracija moždanih funkcija, integracija sustava uma i tijela, odnosno integrirano djelovanje cijeloga mozga i tijela u okvirima triju dimenzija (lateralnosti, centriranja i fokusiranja). Program je razvio dr.sc. Paul E. Dennison, edukator i znanstvenik te se uspješno provodi  već dugi niz godina u preko 80 zemalja svijeta. Njegovu učinkovitost, sigurnost i jednostavnost dokazuju brojna istraživanja i provedene studije.
Pristupačan je i namijenjen svim uzrastima – u radu s djecom, odraslima, starijim osobama, kao i s osobama s posebnim potrebama. Temelji se na tri osnovna pravila/principa:

 1. Učenje je prirodna aktivnost koja donosi radost i traje cijeli život
 2. Teškoće ili tzv. „blokade u učenju“ nisu ništa drugo nego nemogućnost nošenja sa stresom i neizvjesnošću novih zadataka
 3. Svi smo mi na neki način „blokirani“ jer nismo naučili kako se kretati

Usklađeno funkcioniranje svih područja mozga dovodi do poboljšanja:

YOGA SMIJEHOM
Jedinstveni koncept bezuvjetnog smijeha zasnovan je na znanstvenoj činjenici da naše tijelo ne prepoznaje razliku između lažnog, simuliranog i pravog smijeha. I u jednom i u drugim slučaju, smijeh stvara jednake, pozitivne promjene u našem tijelu. Kroz smijeh unosimo velike količine kisika, koji je naša životna linija. Pored toga, kada se smijemo, naše tijelo luči prirodni analgetik endorfin, a sprječava lučenje kortizola i dopamina, hormona stresa, koji su na prvom mjestu uzroka svih bolesti današnjice.

Vježbati jogu smijeha mogu svi, bez obzira na spol, dob ili fizičke mogućnosti. Joga smijeha se može prakticirati bilo kada i bilo gdje. Nema pokreta koji izaziva bol, nije potrebno prethodno iskustvo ili tjelesna kondicija i za nju ne trebate posebnu opremu. Joga smijeha jedinstven je sustav vježbi koje je razvio indijski liječnik Madan Kataria kao kombinaciju vježbi smijeha i jogijskog disanja .Tim vježbama unosite veću količinu kisika u tijelo i mozak, što vam daje osjećaj da imate više energije i osjećate se zdravijima. Do smijeha dolazi bez razloga i bez potrebe da se oslanjate na humor, šale i komediju. Smijeh se simulira u grupnim vježbama, preko vidnog kontakta i dječjom igrom, pa se brzo pretvara u pravi i zarazni smijeh. Joga smjeha osnovana je na znanstvenom dokazu da tijelo ne može razlikovati umjetan i istinit smijeh pa je tako učinak na zdravlje potpuno jednak. Joga smijeha bila je promovirana u svjetskim medijima, uključujući prestižnu publikaciju TIME Magazine, BBC, CNN i Oprah Winfrey Show.

Koristi:

 • DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE

  MATIJE GUPCA 6, Požega
  Telefon/fax: 034 272 625
  Mobitel: 099 272 6250
  e-mail: mostsuradnje.centar@gmail.com

 • < 2024 >
  Srpanj
  NPUSČPS
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031   
 • Donatori

  www.strukturnifondovi.hr

  © 2024. Izradu web stranice financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost nositelja projekta.