“MOST SURADNJE”-DRUŠTVENI CENTAR ZA REKREACIJU I REHABILITACIJU OSOBA SA INVALIDITETOM

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr

Udruga Oppidum je partner u projektu Društva multiple skleroze “MOST SURADNJE”
24.06.2020.

Društvo multiple skleroze Požeško slavonske županije sa svojim je partnerima Gradom Požega i udrugom Oppidum Požega sudjelovalo na svečanosti potpisivanja ugovora za projekt: „MOST SURADNJE“ – društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom“, vrijednim 1.984.218,95 kuna.

Projektni prijedlog izrađen je u vlastitom aranžmanu Društva oboljelih od multiple skleroze Požeško slavonske županije, a kao odgovor na potrebe osoba s invaliditetom u zajednici. Autorica i voditeljica projekta Marijana Šijan navela je: „Projekt je temelj širenja mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom, ali i poticaj mladima u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra. Omogućit ćemo mladima, volonterima, drugim organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima co-working prostor kako bismo i dalje razvijali dobre ideje i stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu, a u svrhu razvoja potencijala zajednice. Zaista se veselimo implementaciji projekta.“

Svečanost potpisivanja i dodjele ugovora organizirana je povodom dovršetka procesa
ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečanu dodjelu ugovora 29. svibnja 2020. godine u Palači Dverce, u Zagrebu. Ovim pozivom se kroz provedbu odobrenih projekata želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela, Ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Koordinacijskog tijela za ESI fondove, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, navodeći da je za 31 projektni prijedlog osigurano 54 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

 • DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE

  MATIJE GUPCA 6, Požega
  Telefon/fax: 034 272 625
  Mobitel: 099 272 6250
  e-mail: mostsuradnje.centar@gmail.com

 • < 2022 >
  Siječanj
  NPUSČPS
        1
  23456
  • Cijeli dan
   2022.01.06

   Blagdan Sveta tri kralja

  78
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031     
 • Donatori

  www.strukturnifondovi.hr

  © 2022. Izradu web stranice financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj stranice isključiva je odgovornost nositelja projekta.